Makale ve Yazı içinde Kaç Link Çıkışı Olmalıdır - Seo Destekleri
Bu yazıyı Bloggerler ve Site yöneticileri için hazırlıyorum Makale ve Yazı yazdığımızda içinde site içine veya dışına kaç link çıkışı verilmelidir sorusunu ilk önce kendi blogum ve yönettiğim site aracılıkları ile ölçerek ele alacağız. Seo ile ilgili bir konu olan Link çıkışları dediğimiz konu bloglarımızın daha popüler olmasını arama motorlarında üst seviyelerine gelmesini sağlayan, ziyaretçi kaynağı oluşturan inşaa sistemidir. Bu sistem desteklemek olarakda bilinir, bir site yada bir kaç site farklı bir siteye link çıkışı vererek diğer siteninde gelmek istediği noktaya gelmesini sağlayabilirler. Bunun için Blog sahipleri genellikle yorumlara link bırakırlar hem kullanıcılar tarafından görülür hemde arama motorları bu bloglarıda kayıt altına alırlar işte böylelikle bloglar başlıkları dahilinde görünmek istediği noktalarda çıkış yapabilirler.
Bknz:Konu Güncel: (O zamandan bu zamana hiç bir şey değişmemiş Hüseyin abi )
Google mühendislerinden Matt Cutts linkleme sistemi hakkında bilgi verdiğinde; ''Google algoritmaları içinde link çıkışlarının popülerlik ile bağlantılı olduğunu buna benzersiz içeriklerin eklenerek asıl yazının ortaya çıkacağını belirtmiştir.'' Bu bağlamda örnek verecek olursam Blog nasıl açılır konusunu arama motorları üzerinden aratırsak emin olun 150 binden fazla sonuç önünüze gelecektir bu kadar sonuç arasından nasıl olur benzersiz olabiliriz diye düşündüğümüzde Blog açmanın belirli yolları var onlar dışında blog açma konusunu nasıl anlatacağız çoğumuz bazı kelimelerin eş anlamlılarını koyarak benzersizleştiriyor fakat 150 bin sonuç için eş anlamlısıda kalmaz işte burada link popülerliği ortaya çıkıyor kim daha popüler olabilir bu konuda acaba sorusunu bloglar arası desteklerle veya sitelerden link çıkışlarıyla sağlanabilir.
Blog takip etkinliği hakkında bilgiler - Seo |
Asıl soruya geliyorum Link popülerliği için link almak istiyoruz ve destekçilerimizle bir kampanya başlatıyoruz 'Blog takip etkinliği' - 'Büyük Blog takip etkinliği ' gibi bir çok etkinlikte kendinize link çıkışları yakalayabilirsiniz. Bu yol tamamen ücretsizdir bloggerler arası yapılan destekleme biçimidir. Bu etkinlik nasıl oluyor diye sorarsanız bir blog yazarı konusunda Blog takip etkinliği diye başlatıyor ilk başta belli blogları yazıyor o bloglar o yazı içinde geçen ilk linkleri hepsi dönerek paylaşıyorlar buraya kadar her şey çok güzel, Olay giderek saadet zinciri misali büyümek istiyor çünkü blog sahipleri için tanıtım ve link çıkışları önemli bu yazıya dahil olmak için bir çok yazar bu konu başlığı adı altında yazısını yazıyor ilk verilen linklerin sonuna kendi blogunu ekliyor ve ilk yazılan bloglara yorum olarak 'Blog takip etkinliğinden geliyorum' diyerek yorumunu yapar ve diğer blogger o blogları takip ederler (Ne kadarı ediyor belli değil) zincir böylelikle büyümüş olur fakat her şeyin çoğu zarardır kelimesini burada da karşımızda göreceğimiz bir alanı kendi kendimize oluşturuyoruz.
- Soru: Yazımızın içinde kaç adet link çıkışı bulunmalıdır.
- Cevap : Yazılarımızda en fazla 3 adet link çıkışı olmalıdır.
Bu soru cevap arasında link eklemelerin tehlikeli olacağını bildirmek isterim. Arama motorları ve Google bu şekilde ayarsız link çıkışları veren blogları kara listeye alabileceği öngörülmüştür. Bir çok kişi bu sistemi Black hat Seo sistemiyle de kullanmaktadır. Bir başka yazımda ön görülürse Black hat seo yu anlatabilirim. Kara listeye giren ve girmek üzere olan blogların çıkış kelimelerinde hızla düşüşler görünür ve diğer bloglar aynı konuyu yazarlarsa sizden adım adım önde olacaklardır. Bir çok blogger bu işi bilerek yada bilmeyerek başlatıyor. İşin ucunun asla nereye gittiğini gözlemlemiyor. Link çıkışları kontrol edilerek yapılması gereken bir iştir. Aşağıda linkler nasıl eklenmeli hangi bloglara eklenmeli gibi soruların cevabını vereceğim dikkatlice okuyunuz lütfen.
Link ve Linklemek hakkında
Link almak ve vermek için belirli hususlar vardır bunlar dikkat edilmesi gereklidir. Bu konular yeni ve eski bloglar arasında oluşturulmaktadır.
- Yeni bloglardan link almak eski blogları tehlikeye sokar
- Karalisteye girmiş bir blogun linkini yazmak sizide aynı listeye alınmanıza neden olur
- Yeni bloglar linkleme için belirli kelimelerde çıkış yapmalıdır
- Yeni bloglar günde 1 link çıkışı almalıdır.
- Bir makale içinde en fazla 3 link çıkışı olmalıdır.
- Eski bloglar tanıtım yazısını en az 300 kelime oranını yakalamalıdır.
- Yeni bloglar tanıtım yazılarını en az 1000 kelime oranını yakalamalıdır.
- Bloglar kategorilerine uygun bloglardan link çıkışı almalıdır.
- Bir blog tanıtılırken ilk link anasayfa diğerleri konu ve kategorilere verilmelidir.
- Yeni bloglar ani bir şekilde bir çok link alımı yapmamalıdır.
- Hiç link çıkışı almamakta aynı şekildedir.
- En iyi link hiç link çıkışı olmayan bloglardan alınan linktir ilk olmak güzeldir.
- Çok gerekliyse 3 link harici linklere Nofollow özelliğini ekleyiniz.
Artık linkleme hakkında ki bazı gerçeklerin farkında olduğunuza inanıyorum. Bazıları iyi niyetle bazıları kötü niyetle bu işi yapıyor. Benim üstüme düşen bu konu hakkında özellikle yeni başlayan arkadaşlarımı uyarmak olacaktır. Blog yolculuğumda 'Bilge Bloglar' yıllarımdan sonra 'Blöf yapma Blog yaz' etkinliğiyle devam ediyor olacağım. Bu şiarla zarar verecek kişilere önceden kalkan koyarak uzak tutuyoruz. Unutmayın her kişi sizi iyi yola sevk etmez bazıları zarar görmenizi isteyecektir. Bu anlatımdan yola çıkara bir çok bloga artık geçmiş olsun demekten başka çaresi olmayan yolculuklarında başarılar diliyorum.
11 Comments
Comments YapBen böyle bir etkinliğe katıldıktan 10 gün sonra makyaj malzemesi satışları kelimesinde 1nci sıradayken listeden silindim bir sürü emeğim boşa gitti bu sırf takipçi kazanmak link almak için yapmıştım destek alarak bildirimler yaptım fakat geri dönüşü olmadı, Google verdiği cevap ise içerikleri kaldırıp yeni baştan başlamam gerektiğini yazan bir mail aldım. Gerçekçi bilgilendirme yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
CevaplaBunu bilmiyordum gerçekten. Teşekkürler bildirdiğiniz için. Takibe aldım sizi. Sizden öğrenecek çok şeyimiz var galiba...
Cevaplarica ederim Gülhan Ülgentürk hanım bu tarz yazılarınız varsa Nofollow özelliğini açınız.
Bu seo işleri karışık şeyler. Halen daha anlamıyorum.
CevaplaSeo bir inşaat yapısı gibidir bunu iyi kurmalısınız yoksa kule eninde sonunda çökecektir. Kısa açıklaması bu
Başarılı bir paylaşım olmuş teşekkür ederim, başarılarınızın devamını dilerim
CevaplaMakaleniz özellikle yeni blog/site açanların çok işine yarayacak bir makale. Makalenin seoya uygun olması ve link çıkışları benim çok önemsediğim bir konuydu.
CevaplaGüzel paylaşım thanks admin :)))))))))))))
CevaplaYorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar, bu bilgiler saklanacak bilgiler değil o yüzden herkesin faydalanması gerekli.
Hiç bilmiyordum böyle olduğunu teşekkürler paylaşım için Takipteyim
CevaplaTeşekkür ederim spam alıyormu böyle makale içinde çok link olunca acaba ?
CevaplaOkuduğunuz bu konu için yorum yapmak istermisin ?
Daha fazla içerik paylaşmamız için heyecanlanmalıyız bize yorum yaparak fişeklenmemizi sağlarmısın ?
*******************
#Edebiyat Sitesi Yazı - Yorum ilişkisi içerisindedir bu yüzden
******************
Yorumlarınızı önemsiyoruz ve bizim için yorumlarınız önemli.
******************
Yorum yapmak için Forumu doldurup düşüncenizi paylaşın lütfen
*****************